Skip to main content

Why walk if you can dance?

Bewustzijnsontwikkeling
voor senior en middle managers

Programma 2023

Onze huidige wereld vraagt om een leiderschap dat iedereen laat “meedansen” in een richting die het geheel en alle betrokkenen ten goede komt. Deze “dans” van de leider vraagt een bewustzijn over je ontwikkeling als leider en als mens.

Waarom is dit belangrijk?

Als leider willen we effecten genereren die ertoe doen. We willen een visie vormgeven en een strategie uitwerken om deze te realiseren. We willen de structuur en cultuur van de organisatie afstemmen op deze strategie. Tot slot willen we mensen op alle niveaus betrekken en hen helpen in hun ontwikkeling om deze ambities waar te maken.

Maar dit alles is eenvoudiger gezegd dan gedaan.

Vraag je jezelf daarom af…

  • hoe je mensen in veranderingen kan (blijven) meenemen?
  • hoe je als leidinggevende hierin een stijl kan vinden die werkt én bij jezelf past?
  • hoe je de verandering omzet naar tastbare resultaten en verankert in de dagelijkse werking?
  • hoe je best omgaat met de uiteenlopende verwachtingen van de verschillende betrokken spelers: je leiding, je medewerkers, je klanten, de vakbonden?
  • hoe je je nog meer kan opstellen als coach in je team en de organisatie?
  • hoe je verdiepende (eventueel ook ethische) reflectie kan tot stand brengen in je team of organisatie?
  • hoe je eigen ‘manier van zijn’ op elk van bovenstaande invloed heeft?

Als deze vragen aansluiten bij de vragen die je jezelf stelt en je jezelf hierin nog verder wil ontwikkelen samen met een groep andere leidinggevenden, dan is dit programma beslist iets voor jou.

Dit programma wil graag leiders bij elkaar brengen en ondersteunen in hun eigen ontwikkeling. We denken hierbij aan de volgende profielen: senior managers, directieleden, middelmanagers, … met minimaal 8 jaar professionele ervaring.

Met een groep van een 8-tal personen verkennen we leiderschap in haar verschillende dimensies en gaan we in reflectie en dialoog over wat dit betekent voor onszelf als persoon. We verdiepen ons leren vanuit een eigen integratief procesmodel, en gaan op basis daarvan aan de slag met concrete casussen en praktische oefeningen. Daarbij delen we ons eigen ontwikkelingsproces in een veilige, inspirerende leeromgeving. De deelnemers aan het programma zullen tussen de groepsdagen verder reflecteren, opgedane inzichten in de praktijk brengen en naar de groep terugkoppelen bij de volgende samenkomsten.

Integratief procesmodel

Over wat er moet gedaan worden om als leider impact te genereren zijn bibliotheken vol geschreven over leiderschapsstijlen, -rollen, -gedragingen, -competenties… In het integratief procesmodel vatten we leiderschap als een proces dat in elke omstandigheid kan ontstaan, vanuit onszelf en in de samenwerkingsrelatie met anderen. Aan de bron van leiderschap liggen bewustzijn en zelfregulatie om te komen tot een innerlijke ‘generatieve staat’ van waaruit we een verschil kunnen maken. Dit programma gaat dus een stap verder door jezelf als mens daarin mee te nemen.

In de figuur hierboven vind je de verschillende elementen, die je kan zien als bewegingen in de leiderschapsdans en die ook de basis vormen van het programma. Wil je hier meer over weten, kan je ons contacteren.

Praktisch

We voorzien een intakegesprek om samen te verkennen wat het programma voor je kan betekenen. Het programma omvat 6 dagen (3 vrijdagen en 3 zaterdagen, nader te bepalen in de periode september 2023 – februari 2024) met daarnaast informele terrasmomenten.

Deze groepsdagen vinden plaats op volgende plek in het groen bij Leuven.

Groot Park 19C bus 1, Sint-Paulus gebouw, 3360 Bierbeek

Als je interesse hebt om deel te nemen en graag de praktische details en prijssetting wil kennen van dit programma, aarzel dan niet om ons te contacteren (svendeweerdt@skynet.be of maddy.swinnen@impactcoaching.be ; 0473-490568 of 0494-356913).


Bio Sven De Weerdt

Sven De Weerdt is gepassioneerd door bewustwording, bewustzijn en levenskwaliteit, en in hoe mensen daarin te ondersteunen vanuit de kracht van de ontmoeting. Hij is een verbindend en bedachtzaam persoon die rust uitstraalt in het persoonlijk contact of in contact met groepen. Hierdoor leidt een samenwerking met hem automatisch tot co-creëren of samen de realiteit vormgeven.  Hij is doctor in de psychologie (KULeuven, 2003) en docent aan de UHasselt en in de Open Border MBA (HEC Liège, UHasselt and FH Aachen). Sven coacht teams en faciliteert leiderschapsontwikkeling in UZLeuven. Hij heeft ook een praktijk als zelfstandig begeleider van leer- en ontwikkelingsprocessen in de sfeer van zelfzorg, persoonlijk leiderschap en samenwerking. Daarnaast is hij meditatieleraar en auteur van vier boeken, waaronder Cocreatief leiderschap (samen met Yves Larock) en Levenskracht, zelfzorg en persoonlijk meesterschap. Sven houdt (dus) van schrijven als vorm van vertragend en integrerend denken, en van wandelen in de natuur en een snufje sport.


Bio Maddy Swinnen

Maddy is 50-plusser en jong van geest. Een enthousiaste, warme persoon die houdt van verbinding met mensen. Ze is al meer dan 25 jaar actief in een complexe, veranderende wereld waarin leiders hun weg proberen te vinden. Mensen helpen in hun ontwikkeling staat centraal in haar leven. Daarbij wordt haar eigen evolutie als mens en als leider steevast geïntegreerd in haar werk. Ze heeft een Master in Arbeids- en Organisatiepsychologie en een Master in Business Administration, die haar samen met haar ervaring helpen bij de keuze van gepaste methodes in haar werk. Verder volgde zij ook diverse coachingsopleidingen in binnen- en buitenland en is zij gecertificeerd kerntalentenanalist van Coretalents. Maddy houdt van zingen, theater- en dansvoorstellingen, reizen, op stap gaan met haar dochter, lekker tafelen met gelijkgestemde zielen en gesprekken over de zin van het leven.